سفر به دور دنیا با هواپیمایی با سوخت انرژی خورشیدی
گروه سازنده هواپیمایی که فقط با سوخت انرژی خورشیدی کار میکند، در حال مقدمات انجام سفر به دور دنیا با این هواپیماست.
اگر گروه «سولار ایمپالس» - انگیزه خورشیدی – بتواند این پروژه را به پایان برساند، این نخستین بار است که هواپیمایی با سوخت انرژی خورشیدی توانسته دور دنیا سفر کند.
قطعات این هواپیما به ابوظبی در امارات متحده عربی منتقل شده و قرار است این سفر دوماهه از آنجا آغاز شود.
این هواپیما در چند سال گذشته چندین رکورد بر جای گذاشته است. دو سال پیش توانست با سرعت 85 کیلومتر بر ساعت، از نیویورک پرواز کرده و در کالیفرنیا فرود بیاید. در سال 2012 هم توانست مسافت سوییس تا مراکش را یکسره پرواز کند.
به گزارش وبسایت رسمی «سولار ایمپالس»، این گروه با خلاقیت و برنامه دو نفر اداره میشود: «آندره بورشبرگ» و «برتران پیکارد».
خلبانان هواپیمای ایمپالس 2
برتران پیکارد، روانپزشک و هوانورد است. آندره بورشبرگ، درسخوانده رشته علوم مدیریت، خلبان هواپیمای جنگی و خلبان حرفهای هواپیمای مسافری و هلیکوپتر است. هر دو شهروند سوییس هستند.
هواپیمای «سولار ایمپالس 2» نزدیک به 17 هزار سلول خورشیدی بر روی سطح بالهای خود دارد و با توجه به این که از الیاف کربن ساخته شده، وزن آن خیلی کم است.
این هواپیما همچنین میتواند انرژی از نور خورشید را در طول روز ذخیره کند و در شب که دسترسی به نور نیست، کماکان به پرواز ادامه دهد.
سولار ایمپالس 2، اندازه بالهایش کمی از بویینگ 747 بیشتر است. در سولار ایمپالس 2، اندازه میان نوک بالها، 72 متر است و در بویینگ 747، این فاصله 68.5 متر است.
وزن این هواپیما نزدیک به دو هزار و 268 کیلوگرم است که تقریبا نزدیک به وزن یک خودروی سواری است.
طبق برنامه ریزی صورت گرفته، قرار است این سفر در فوریه آغاز شده و پس از دو ماه به پایان برسد.
شروع سفر نیز از ابوظبی است و مسیر آن نیز به ترتیب مسقط در عمان، احمدآباد در هند، واراناسی در هند، ماندالی در میانمار یا برمه، چونگکینگ در چین، نانجینگ در چین، هاوایی در ایالات متحده آمریکا، فونیکس در ایالت آریزونا، نقطهای دیگر در مرکز آمریکا، نیویورک در شرق آمریکا و سپس شمال آفریقا و بازگشت به ابوظبی خواهد بود.
سولار ایمپالس 2، سال گذشته میلادی توانست تا ارتفاع یک هزار و 520 متری زمین پرواز کند.